La Quitxalla ha tornat a obrir les portes!! Una situació envoltada de nervis, dubtes, incertesa, protocols, però sobretot de molta il·lusió per tornar a retrobar-nos amb els nostres petits!
Arriben els primers protocols i la llar es transforma per acollir aquesta nova “normalitat”. Grups reduïts de 5 infants i assegurant el distanciament entre aquests. Les sales es converteixen en laberints plens d'obstacles que busquen separar i evitar el contacte entre els infants. La llar ja no sembla la mateixa. Que faran els infants quan trobin les sales així? Aquesta no és la seva llar.
Les famílies no estan gaire convençudes i prefereixen continuar amb els infants a casa.
Passen uns dies i arriben nous protocols. Els grups podran ser de 10 infants i les mesures esdevenen més flexibles. Això ens porta a repensar els espais. Els mobles i obstacles que dividien la sala en petits espais desapareixen. Els infants tenen capsetes personalitzades amb joguines per així evitar un major contacte i limitar possibles transmissions.
Arriba el gran dia, la Quitxalla reobre les seves portes i ens endinsem en aquesta nova “normalitat”: desinfeccions constants, presa de temperatures en entrar i sortir, mascaretes, procurar el màxim distanciament possible,... Com anirà tot? Com reaccionaran els infants? Han passat molts mesos, la llar no és la mateixa i ara les educadores s’amaguen darrere una mascareta.
Passats uns dies, podem dir que els infants s’han adaptat perfectament, petits moments de plor els primers dies, però res que no passes en pocs minuts. Amb mesures d’higiene i desinfecció constants, la situació de mica en mica es torna més relaxada, i les educadores sent conscients de la falta de naturalitat d’aquestes situacions, optem per una dinàmica el més natural i normal possible que respecti molt més les necessitats dels infants i no vulneri l'essència de la llar d’interaccionar, compartir i relacionar-se. Així que les capsetes individualitzades de joguines i el foment del joc individual amb aquestes deixen pas, al joc compartit entre infants amb joguines compartides que continuen desinfectant-se de manera diària.
Així és com la Quitxalla funciona en aquesta nova “normalitat”. Una dinàmica on els protocols i les rutines d’higiene i desinfecció ja esdevenen part d’aquesta, però sobretot una dinàmica que permet als infants gaudir de les relacions amb els seus companys i amics.
Al setembre esperem tornar a oferir als nostres petits una Quitxalla amb tota la seva essència, amb els seus ambients de lliure circulació, propostes d’experimentació, provocacions sensorials i mil moments més de compartir i descobrir tots plegats.
Això sí, del que estem segures és que, sigui com sigui, els infants novament ens tornaran a mostrar la seva capacitat per afrontar tota mena de situacions i adaptar-se a la realitat que troben, com han fet fins ara.
Comments