top of page
Buscar

Torno a la feina, i ara què?

  • Foto del escritor:  La Quitxalla
    La Quitxalla
  • 27 abr 2020
  • 3 Min. de lectura

Actualizado: 29 abr 2020


Photo: Álvaro Bilbao

9 mesos de gestar una nova vida, mesos plens de sentiments, experiències i sensacions. Però de cop ha arribat el dia i aquella petita personeta que ens ha acompanyat durant tots aquests mesos s’obre camí per trobar-se amb un nou món. Aquest dia tot canvia, res torna a ser com abans, els seus ulls ens miren i el seu somriure ens omple d’un amor infinit que mai havien experimentat. Des d’aquest moment els nostres ulls tenen un nou objectiu i ens endinsem de ple en el món de la maternitat/paternitat.

En aquest camí ens sorgeixen dubtes, incerteses, preguntes (ho sabré fer?, ho faré bé?). Els mesos van passant i dia a dia aprenem a escoltar el nostre nadó, a saber que li passa, que necessita,… i el vincle cada vegada és més gran i fort. Cada dia és una nova experiència i aventura on aprenem, ens equivoquem, juguem, riem però sobretot gaudim de tots i cadascun dels moments compartits.

Però arriba un moment inevitable en què apareix la temuda pregunta: I que passarà quan torni a la feina?    


En aquests moments els avis són uns bons aliats, també si és possible, ens aferrem a les reduccions de jornada o les excedències. Però quan tot això no és possible, tot ens porta a un mateix camí, el de les llars d’infants. Llavors comença una important recerca, on ens proposem conèixer les diferents llars d’infants per trobar aquella que ens permetrà realitzar la millor transició, respectarà millor el nostre vincle i respectarà els ritmes del nostre nadó.


Una llar d’infants és un espai de gran importància que abraça una etapa de grans canvis i, contribueix a desenvolupar els pilars bàsics del futur desenvolupament de l’infant. És per aquest motiu que ha d’esdevenir un espai acollidor, de seguretat, benestar i afecte que faci sentir-se a l’infant recolzat i que li permeti la transició de l’entorn familiar a aquest nou entorn de socialització on desenvolupar-se lliurement. Amb el respecte a la individualitat com a marc de referència, ha d’oferir i permetre l’experimentació i una gran varietat de vivències que condueixin a l’infant a noves descobertes.

La llar d’infants La Quitxalla, som una llar que en base aquests principis desenvolupem el nostre projecte educatiu. Els nostres principis són oferir aquest benestar, seguretat i afecte als infants en un espai acollidor. La nostra metodologia, els nostres espais i les nostres ràtios reduïdes són elements clau que permeten respectar aquests principis. 

Amb els nostres ambients de lliure circulació respectem la llibertat dels infants per participar d’aquelles propostes que més el motivin, interessin o millor s’adeqüin al seu estat. En les diferents sales que hem dissenyat (Sala dels Somnis, Sala de l’Energia, Sala del Vull Ser i Sala del Saber) podrà trobar propostes diferents per satisfer les seves necessitats, curiositats o interessos. La lliure circulació li permetrà passar d’una sala a l’altre en funció de les seves necessitats, trobant en aquestes propostes diverses que promouran l’aprenentatge, l’experimentació, el descobriment, la creativitat, la imaginació, la manipulació, la creació,… 

En aquest projecte d’ambients de lliure circulació potenciem la relació entre petits i grans que comparteixen i gaudeixen d’aquests espais i propostes. Una relació que permet als petits aprendre dels més grans i als grans ensenyar, acompanyar i ajudar als petits en els seus descobriments i aprenentatge, situació que els dóna confiança, autoestima, autonomia i els permet aprendre d’aquest tracte amb els més petits, sent partícips del seu creixement i l’assoliment de les seves fites. També aquests ambients fomentem el coneixement dels mateixos infants, ja que gràcies a poder transitar pels diferents espais amb tota llibertat, els permet poder aprendre a saber com es troben, com se senten i que necessiten en cada moment, i tenir l’oportunitat de poder donar resposta aquestes necessitats.

Les educadores presents en les diferents sales, acompanyem i guiem als infants en aquest procés de desenvolupament i aprenentatge. A través de les propostes fomentem, potenciem i busquem desenvolupar les seves habilitats i capacitats, i estem al seu costat per guiar-los quan ho necessitin. 

Entradas recientes

Ver todo

Comments


Publicar: Blog2_Post
bottom of page